در پی مطالعه یخ های آزاد شده در قطب های ماه مشخص شد
محور ماه سه میلیارد سال پیش جابه جا شده است
مت سیگلر، دانشمند سیاره شناس به همراه تیمی از پژوهشگران دانشگاه متودیست جنوبی واقع در دالاس ایالات متحده آمریکا ، هنگام بررسی های خود متوجه یخ های آزاد شده در دو قطب شمال و جنوب در کره ماه شده و دریافتند که محور طولی آن مدت ها پیش تغییر کرده است .
در ادامه این تجزیه وتحلیل هیدروژن قطبی در ماه ، مشخص شد که این تغییرات به میزان شش درجه در حدود 3 میلیارد سال قدمت داشته و تغییراتی که هم اکنون در حال وقوع است نیز از یک میلیارد سال پیش آغاز شده است .
عامل اصلی این واقعه حرارت داخل ماه بوده که باعث تغییرموقعیت فیزیکی ماه و محوریت آن شده است همانند این که محور جنوبی کره زمین از قطب جنوب به قاره استرالیا نقل مکان کند .
تغییر محور سیاره ها اتفاقی است که کمتر شاهد آن هستیم اما این پدیده امر نادری نبوده و پیش از کره زمین ، سیاره مریخ ، زحل و قمر مشتری نیز تجربه ای مشابه را از سر گذرانده اند . در همین خصوص محققان معتقدند که این جابجایی محور ، به دلیل جابجایی جرم داخلی ماه بوده که توسط آتشفشانهای قدیمی در سطح ماه به وقوع می پیوندد . دکتر سیگلر در این رابطه افزود که جابجایی از سمتی به سمت دیگر به وسیله این تغییرات جرمی رخ داده و کل ماه را پوشش می دهد .
نتایج پژوهش فوق که توسط سیگلر و همکارانش صورت گرفته به شکلی مبسوط در مجله Nature منتشر شده و در این رابطه به شرح اکتشاف یخ ها در ماه و تغییرات غیر منتظره این پدیده وهمچنین مقایسه آن با آب های موجود در کره زمین پرداخته شده است .
در پایان سیگلر این گونه اعلام کرد که یخ ها ممکن است به عنوان کپسول زمان و منبع اصلی تغییرات در کره زمین باشد و بررسی یخ های قطبی در سطح کره ماه می تواند به یافتن پاسخ این راز کمک شایانی کند .
اخترفیزیکدانان "موسیقى میان ستاره اى" را از سوى قدیمى ترین ستاره هاى راه شیرى ضبط کردند
گروهى چند ملیتى از اخترفیزیک دانان توانستند صدایى از سمت تعدادى از قدیمى ترین ستاره هاى کهکشان راه شیرى دریافت کنند.
این تیم با سرپرستى دکتر آندرا میگلیو از دانشگاه بیرمنگام توانست نوسان صوتى طنین دارى از هشتت ستاره باستانى خوشه کروى زیباى M4 دریافت کند.
خوشه کروى M4 یکى از قدیمى ترین خوشه هاى ستاره اى شناخته شده در کهکشان راه شیرى است و عمرى در حدود ١٣ ملیارد سال دارد.
متن اصلى و منبع خبر:
http://www.sci-news.com/astronomy/stellar-music-milky-ways-oldest-stars-03934.html
ناسا از امارات متحده عربی برای ماموریت به مریخ درخواست کمک می کند.
به تازگى ناسا توافق نامه ی جدیدی برای همکارى با امارات متحده عربی در زمینه ی اکتشافات فضایی منعقد کرده است.
بر طبق این توافق نامه آژانس فضایى ناسا متعهد شده تا تمامی اطلاعات علمی مربوط به تلسکوپ ها و فضاپیما ها را با این کشور نفت خیز سهیم شود اما ذکر شده که اولین همکاری ها در زمینه ی اکتشافات مریخی خواهد بود.
جزئیات قرارداد مشخص نیست اما خلیفه الرومائیتی رئیس آژانس فضایی امارات اذعان داشت که این توافق نامه درهای جدیدی از خلاقیت و فعالیت های مفید دوجانبه بروی ایالات متحده ی عربی و ایالات متحده ی امریکا خواهد گشود.
متن اصلى و منبع خبر:
http://www.theverge.com/platform/amp/2016/6/13/11919782/nasa-uae-collaborative-agreement-mars
در مریخ کاوش کنید!
ناسا به تازگى تصویرى ٣٦٠ درجهای از چشمانداز مریخ نورد کنجکاوى منتشر کرده است.این صحنه از ترکیبى از چندین عکس گرفتهشده توسط دوربین ٢مگاپیکسلى Mastcam تشکیل شده است.تصویر منتشرشده بسیار شگفتانگیز بوده و اگر به برنامه Cardbord viewer گوگل دسترسى داشته باشید میتوانید نماى سه بعدى از این تصویر را هم تماشا کنید.
منبع: http://www.dpreview.com/news/0810070201/explore-mars-with-360-degree-image-shot-by-nasa-curiosity-rover
امواج گرانشى جدید از دومین سیاهچاله هاى همدم، رصد شد.
کشف امواج گرانشى جدید از دومین سیاهچاله های همدم برخوردی، به نتایج به دست آمده در اوایل سال جارى، اعتبار دوچندان بخشید. کشف این امواج موجب تایید نظریه ى نسبیت عام انیشتین مى شود.این کشف به واسطه همکارى موسسه تکنولوژى علوم روچستر برای دستیابى به موفقیت اولیه و همچنین دومین کشفى که توسط رصدخانه ى تداخل سنج لیزرى امواج گرانشى حاصل شد.
منبع: http://phys.org/news/2016-06-gravitational-pair-colliding-black-holes.amp